sailingSom svensk har nog de flesta en speciell relation till segling. För många spritter det i kroppen vid blotta tanken på att sommaren börjar närma sig och man får lägga i båten för att ge sig ut i skärgården eller till havs. Segling kan innebära en fantastisk frihetskänsla och kan omfatta hela semestern för många familjer. Andra kan börja skruva på sig bara man tar upp ämnet.

Segling kan också vara en hobby som innebär att osämja uppstår mellan parter när den ene inte är fullärd. Alla känner väl till filmen “En segelsällskapsresa”, där olika par ska ut i skärgården med sina båtar för att fira midsommar?

Dock associerar många, för det mesta, segling som något positivt och därför är viktigt att ge så många råd som möjligt, så att både erfarna och ovana seglare får en chans att lära sig något och tillbringa lite tid med trevlig läsning. På den här hemsidan följer ett antal artiklar om segling i allmänhet, kläder och tillbehör som behövs ombord, tävlingar och events samt hur man får ut så mycket som möjligt av sin seglarsemester. Även för dem som funderar på att tävla eller ge sig ut på vattnet och kombinera sin passion för segling och vattensport samtidigt som man utmanar sig själv, kan detta ge lite guidning. Övning ger färdighet, heter det och det stämmer onekligen.

Börja i mindre skala om du är nybörjare och ge inte upp, även om du skulle råka ut för kapsejsningar i början och några dopp i det blå. När kunskapen väl finns på plats, finns inget som är så underbart som att ställa sig i båten med vinden i håret, hissa seglen och ge sig ut på lite äventyr.